Belgium

Ezen az oldalon nem feltétlenül van összefüggés a képek és a mellette lévõ szöveg közt...


A világon minden mindennel összefügg, mindenki mindenkire és minden mindenre hatással van. Például e sorokat azzal a tollal írom arra a papírra, amely holmikat egy lánytól kaptam a reptéren, mert segítettem neki eligazodni. Azért segítettem, mert korábban nekem is segítettek, és emlékszem mennyire nyugtatóan hat néhány bíztató magyar szó idegen országban, szokatlan környezetben. Ugyanakkor e sorokat azért is írom, mert bár eljutottam hazáig, de nincs nálam kulcs, így két méterre a forró zuhanytól, négy méterre az ágyamtól újabb hosszú várakozás elé nézek. Kezdem megszokni az elmúlt 24 óra leginkább várakozással telt.


Vártam az indulást, vártam a csatlakozást Kortrijkban, aztán Brüsszelben, aztán vártam, hogy felszálljunk, aztán, hogy leszálljunk. Vártam a buszra, késõbb a metróra, aztán másik metróra, másik buszra, végül helyi járatra. Gondoltam ezzel vége, de nem, most várok anyámra. Milyen tétlen dolog ez az utazás, mindig csak várni kell. Néha az ember jegyet vesz, poggyászt ad fel vagy tájékozódik, de alapvetõen várakozik. Igazából borzalmas, nem? Nem. Nem tudom miért nem, de valahogy nem.


Van valami bájos ezekben a néhány órás kapcsolatokban. Igen-igen persze, a táj, a városok, az ételek-italok, a látnivalók, ezektõl utazás az utazás, de ezekrõl szólnak a baráti körlevelek és az útikönyvek. És jogosan, hiszen ez az, amiért az ember elindul, ebbõl tanul, errõl mesél. Talán bennem van a hiba, de én gyakran mégsem emlékszem a templomok nevére, vagy a várak történetére. Minek is, hiszen ezekre bármikor rákereshetek az Interneten. Viszont a neten nincs fent, ahogy a csak franciául beszélõ biztonsági õr elmutogatja hol alhatok a reptéren.

Gent nappal

Gent este

Vasútállomás

 

 

Szûk sikátor Danival

Gent

Gent este

Vissza a főoldalra