Balaton és Balatonfelvidék

Piknik előkészületek

Első megállónk Nagyvázsony volt, ahol a nem ivóvizes forrástól pár méterre megtartottuk első hivatalos piknikünket. A céges piknik táskából gyorsan előkerült egy terítő, kések, sonkák, zöldségek és már kész is volt a húsvéti terülj-terülj asztalka.


A tájház zárva volt

A vár nyitva volt ugyan, de pofátlanul drága volt a belépő, helyesírási hibák voltak a tájékoztató táblán, nagy repedés a falon, szóval csak kívülről néztük meg és folytattuk utunkat.


Bár az útvonaltervező autópályát javasolt, de mi direkt a eldugott utakat kerestünk, hogy a környéket jobban megismerjük. Így kerültünk Szentantalfára is.

A háttérben a felhő alsó része a Balaton.


A következő megállónk Kővágóörs volt.


"A Kővágóörs mellett a hajdan nagyobb kiterjedésű, de az évszázadok folyamán malomkőfaragásra felhasogatott kőtengerek maradványai Európa-szerte híres geológiai érték."



Virág

"Létrejötte a vulkanikus utóműködésnek köszönhető, mivel ennek során ezen a területen hévizes források törtek fel a föld mélyéből, s ez kemény kőhalmazzá ragasztotta össze az itteni fehér homokot. Azóta a sziklák nagy részét kibányászták és csak néhány szép sziklaképződmény maradt meg mutatóban, védetté nyilvánítva."

Theodora, kékkúti ásványvíz

Egyedi jellemzők: kalcium-magnézium-hidrogén-karbonátos természetes ásványvíz. Összes ásványianyag-tartalma 1600 mg/l.

És a legjobb, hogy ingyen van! :) Az ember odasétál, megnyomja a gombot és ugyanaz az ásványvíz jön ingyen, mint amit bármelyik boltban meg lehet venni pénzért.

 


Később lejöttünk a dombokról, és rögtön egy strandon találtuk magunkat, ahol a bejáratnál egy háromnyelvű gyorstalpaló van arról, hogy hogyan is lehet túlélni egy magyar strandot...

Balaton Szigligetnél

Szép nő, gyerek, kutya, minden, ami egy jó reklámhoz kell. :)

A szigligeti kikötő

Badacsony

Zánka és a végtelennek tűnő Balaton

Vissza a főoldalra