Edingen-Neckarhausen, Heidelberg

Az én drága bátyám megkért, hogy vegyek neki valami spéci festéket, amit Magyarországon nem lehet kapni. Egy weblapot kaptam útmutatásnak, ahol találtam egy címet. Gondoltam elmegyek oda, megveszem a festéket és hazajövök... A terv részben teljesült, valóban hazajöttem. :)

Az oda menés nem sikerült, ugyanis Edingenben nincs Lillestrasse.



Van egy Lilienstrasse, amit elsőre Lillestrassenak olvastam, aztán amikor rájöttem a tévedésemre, érdeklődni kezdtem, de mindenki azt mondta, hogy valószínűleg csak el van írva a weblapon, mert itt bizony nincs Lillestrasse, de még csak a környező falvakban sem.

A Lilienstrasse 55 viszont egy ártatlan családi ház, nem festékbolt. Ráadásul még csak nem is reagált senki a kiabálásomra.


Bodza-fa. (én eddig csak bokrot láttam, ezért fotóztam le a fát)

Gondoltam mindenki téved a faluban, így megnéztem az utcajegyzéket is, de abban sincs Lillestrasse. Felhívtam a weblapon talált telefonszámot, hogy érdeklődjek a festékről. Egy nő vette fel, aki közölte, hogy ő erről nem tud, de van egy ember, aki tud róla, de ő csak angolul beszél. Mondtam, hogy nem baj, szeretnék festéket akkor is, mire közölte, hogy majd visszahívnak.

Azóta sem hívtak...


Komp a Neckar-on

Heidelberg. Gondoltam, ha már elcsesztem a fél napot és egy csomó pénzt, akkor megérdemlek egy kis kárpótlást, így benéztem az óvárosba.

Utcai árus


Pár hónapja Heidelberg tulsó oldala kimaradt a városnéző túrából, így most átmentem a régi hídon és utána fel-fel-fel a filozófusok utján.

Lefelé volt a vár, ami eddig mindig felfelé volt.




Ez pedig már az elromlott időjárás a Bismarck toronyból.

Vissza a főoldalra