Foci vb

Megálltam a piros lámpánal bicajjal, egy tök idegen német sétáló nő odajött hozzám és megkérdezte, hogy hánykor lesz a meccs. Válaszoltam, majd a körülöttünk álló emberek mind beszélgetni kezdtek, esélyt latolgattak, és hosszasan ecsetelték, hogyan is fognak majd nyerni.
Karlsruhe, nyitó mérkőzés előtt két órával

Tipp-Shirt

Stuttgart, fő utca

Stuttgartban, akárcsak Karlsruhéban gyakran látni kisebb-nagyobb csoportokat német zászlóba csomagolva, akik ugyan idegenek egymásnak, de mindig nagy Deutschland kiáltással üdvözlik egymást, integetnek, mosolyognak.


Fan-shuttle

Stuttgart

Kivetítők

Esténként itt (nem túlzok) több ezer ember nézi együtt a meccseket.


WC-k :)

Egy bolt a sokból, ahol mindenféle zászlót, pólót, sapkát, parókát, zoknit, stb.-t lehet beszerezni. (természetesen nem csak németet)

Labdazsonglőr

Labdás kirakat

Svéd szurkolók

Svéd és német szurkolók békében sörözgetnek a Ludwigsplatzon. Láttam olyan szerelmes párt is, hogy a lány svéd pólóban volt, a srác meg németben.

Német lányok

Szintén német lányok

A német-svéd meccs után egy átlagos belvárosi utca Karlsruhe. (a németek nyertek 2-0-ra, ezzel bejutottak a legjobb 8 közé)

Tető teszt

Ez két 6 sávos út kereszteződése.

Ifjú szurkoló

Trabant

A villamosok nem tudtak bemenni a belvárosba a szurkolóktól. Sőt, a Kaiserstrasse nagy részét le is zárták teljesen, hogy ne legyen baleset.

Szurkolók a síneken. A tömegben "utazunk Berlinbe!" kiáltások hallatszottak a Deutschland kiáltások mellett. (Berlinben lesz a foci vb döntője)


Még a rendőrök is a német csapatnak szurkolnak. :)

Ünneplés a Marktplatzon

Perui(?) németszurkolók koreai kajával, német sörrel és a kedvemért dudálással ünnepelték a németek győzelmét.

A német srácok kértek két szívószálat az üvegbe és úgy itták a Sangriát.

 

És az ünneplés és a vele járó közlekedési káosz még órákon át folytatódott. Fogyott sok sör, bor, zászló és kolbász. Viszont a fradi-dózsa után megszokott kukaborogatás, verekedés és közlekedési eszközök szétverése elmaradt. A rendőrök a hangosan beszélőjükben meccs eredményt mondtak és az emberek örvendeztek vala. (A svéd szurkolók is söröztek meccs után, de ők bánatukban. )


Vissza a főoldalra